Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Rekord év a gépforgalmazásban
2021. June 04.
A 21. században a megbízható technológia, a jó gépek, a kapcsolódó szaktudás és az információ a legfontosabb alapja az eredményes gazdálkodásnak, ezek jelentik a modern mezőgazdaság kellékeit és ismérveit.

A mezőgazdasági termelés 2020-ban sem állt le, ebben nagyon fontos szerepe volt azoknak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, amelyek dolgoztak a földeken, és mindazoknak, akik el tudták őket látni munkagépekkel, alkatrészekkel, input anyagokkal. A megbízható gépek, a tanácsadás ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a gazdálkodó költséget takarítson meg, eredményesen gazdálkodjon.

Az, hogy az elmúlt években a magyar mezőgazdaság rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött, abban gépgyártó vállalkozásoknak kulcsszerepe van. Ha sikeres a mezőgazdasági termelés, akkor sikeres lehet az a hazai gépgyártó és gépforgalmazó közösség is, amely számukra biztosítja a gépeket és alkatrészeket. Azok a vállalkozások, amelyek beruháznak, fejlesztenek, a piaci pozícióikat erősítik.

Ezek a gondolatok a Novara Coop Kft. új tököli telephelyének átadásán hangzottak el, jelezve: a tizenöt éve működő, mezőgazdasági gépek forgalmazásával és fejlesztésével foglalkozó családi vállalkozás is ezen az úton halad.

Az elmúlt esztendőben minden nehézség ellenére új rekordot ért el a hazai gépforgalmazás, az értékesített gépek, alkatrészek értéke elérte a 256 milliárd forintot. Mindebből közel 200 milliárd forintot új gépekre költöttek a gazdálkodók. Ebből jól látszik, hogy van hajlandóság, van forrás, erő és van jövőkép a magyar gazdálkodókban. Ha rekordév volt 2020, akkor remény van arra, hogy 2021 újabb rekordot hozhat a hazai gép-és eszközértékesítésben, különösen annak fényében, hogy a magyar kormány háromszorosára növelte az e fejlesztések forrásául szolgáló vidékfejlesztési program finanszírozását.

Az Agrárminisztérium fejlesztési, beruházási pályázatokat írt és ír ki ezekben a hetekben, hónapokban. Az új pályázatok olyan új piaci lehetőségeket teremtenek a mezőgazdasági gépforgalmazók számára is, amellyel érdemes élni. Az állattartó telepeken  anyagmozgató gépeket, gyepgazdálkodással összefüggő gépeket, a kertészek traktorokat, munkagépeket, permetezőgépeket, talajművelőket fognak a következő időszakban nagy mennyiségben és jó minőségben keresni a piacon — a következő hónapokban megnyíló pályázatok erre adnak lehetőségeket.

PRINT LAPOK