Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Tízmilliárd a Vitesconak
2021. July 05.
A magyar autóipar termelése az év első négy hónapjában 26 százalékkal növekedett, ennek részese az egész Continental csoport és a Vitesco Technologies is. Utóbbi újabb beruházást valósít meg Debrecenben.

Magyarország termelésének egyharmada származik a járműiparból, ezért rendkívül fontos az ágazat helyzete és fejlődése. A Vitesco Technologies legújabb debreceni beruházása 36 milliárd forintos értéket képvisel, megvalósulásával 450 új munkahely jön létre. A magyar kormány 10 és fél milliárd forintnyi támogatást nyújt a német cég számára, azaz a befektetési összeg közel harmadát.

A Vitesco Technologies gyárai közül Debrecenben az elsők között kezdődik meg a sebességváltó-vezérlő egységek egy új, és világszerte egyedi gyártási folyamatának a bevezetése, ezt egy abszolút high-tech beruházás. A vállalat eddigi gyártási területe közel 7000 négyzetméterrel növekszik meg, amivel a Vitesco gyakorlatilag az összes hajtásrendszerhez képes lesz alkatrészeket gyártani, beleértve ebbe az elektromos autókat és a plug in hibrideket is.

Ami a német-magyar gazdasági együttműködést illeti, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legutóbbi felmérése szerint idén tavasszal a hazánkban működő német vállalatok 88 százaléka gondolta úgy, hogyha ma újra beruházást kellene végrehajtaniuk, akkor azt Magyarországon tennék. 

PRINT LAPOK