Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Több instant leves készül
2021. May 05.
A japán tulajdonú élelmiszeripari vállalat, a Nissin Foods Kft. 4,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a Kecskeméten. A kapacitásbővítéséhez a magyar kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít.

A húsz új munkahelyet is teremtő beruházással a cég 20 százalékkal bővíti instant tésztalevese gyártási kapacitását, emellett háromszorosára növeli a raktározási lehetőségeit. A fejlesztés nagyjából 12 millió eurót tesz ki, az új gyártó- és raktáregység építése mellett új termékek bevezetését is tervezik. A fejlesztés a magyar export növeléséhez is hozzájárul, hiszen az itt előállított instant élelmiszerek 90 százalékát a nemzetközi piacokon értékesítik.

Az 1958-ban alapított, tokiói székhelyű Nissin Foods már 16 országban van jelen, hazánkban, Kecskeméten működik az egyetlen európai gyártóegységük, ahonnan 20 országba exportálják termékeiket. Az alapanyagok több mint felét magyar beszállítóktól szerzik be, így számukra is új lehetőségeket teremt a mostani fejlesztés. A jövőben további bővítést is terveznek.

A japán beruházók alkotják a nyolcadik legnagyobb közösséget Magyarországon, ahol 180 japán cég több mint 30 ezer embernek ad munkát. Tevékenységük hozzájárult a magyar gazdaság dimenzióváltásához és technológiai színvonalának emeléséhez.

A 147 ezer embert foglalkoztató magyarországi élelmiszeripar tavaly 8 százalékkal növelte a teljesítményét, az exportját pedig13 százalékkal. A legtöbb beruházást ebben az ágazatban segített létrehozni az uniós és kormányzati segítség.

PRINT LAPOK