Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Több klíma a Hanontól
2021. June 23.
A Hanon Systems Hungary Kft. újabb, ezúttal 18 milliárd forintos beruházással bővíti hazánkban az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártási kapacitását, 4,6 milliárd forint magyar állami támogatással.

A 30 esztendős magyarországi múltra visszatekintő dél-koreai cég 40 új munkahelyet is teremt a beruházással, itteni alkalmazottainak száma immár meghaladja a kétezret. A távol-keleti állam vállalatai fontos befektetők Magyarországon, országuk az öt legnagyobb itthoni befektető közé tartozik.

A Dél-Korea és Magyarország közötti kétoldalú kereskedelmi forgalom a tavalyi 28 százalékos bővülés után az idei első negyedévben újabb 25 százalékkal nőtt.

Az 1986-ban alapított Hanon Systems a világ egyik legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállítója. Világszerte 51 gyártó üzemet és három innovációs központot működtet, termékeit többek között a Ford, az Audi, a Volvo, Renault is használja.

Székesfehérvári üzemük közel 1600 munkavállalóval állít elő alkatrészeket. A Nógrád megyei Rétságon 2001-ben, Pécsett pedig 2019-ben építettek újabb gyárakat, túlnyomórészt exportra termelnek.

PRINT LAPOK