Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Új Siemens-projekt Budapesten
2021. April 14.
A magyar állam 816 millió forintos támogatásával 3,3 milliárd forintos fejlesztésbe kezd Budapesten a Siemens Mobility. A kötöttpályás közlekedés digitalizációját támogató projekt őszig 120 munkahelyet teremt.

Az új munkahelyekre a közlekedéstechnikai vállalat kutatási-fejlesztési részlegében lesz szükség. Ludvig László, a Siemens Mobility vezérigazgatója közlése szerint a bővítés előtt álló budapesti részleg vasúti szoftvereket készít, jelenleg 30 projekten dolgozik. Elmondta: az állami támogatás három fejlesztésben hasznosul. A járművezetőket támogató információs rendszer fejlesztése hozzájárulhat ahhoz, hogy vasúti közlekedés vezető nélkül is működhessen. Az üzembiztonságot támogató diagnosztikai rendszerek a meghibásodásokat jelzik előre. A harmadik fejlesztés a vasúti infrastruktúra egységes, integrált tervezhetőségét segítheti.

A németországi székhelyű Siemens számára Magyarország kiemelkedően fontos partner, ezért jelentős szerepet szán az itteni szakembereknek, vállalkozóknak, beszállítóknak. A Siemens-cégcsoport ma már nemzetközi vállalat, Magyarországhoz ugyanakkor szinte történelmi kapcsolat fűzi, hiszen majdnem másfél évszázada jelent meg Budapesten, s jelenleg több vállalatot is működtet Magyarországon. A Siemens Mobility Kft.-t 2017-ben alapították. A cég a legutóbbi, 2020. szeptemberrel zárult üzleti évében 24,4 milliárd forint forgalmat ért el, túlnyomórészt belföldi értékesítésből. Előzőleg 19,5 milliárd forint volt a forgalmuk. Az adózott eredmény 577 millió forintról 1,846 milliárd forintra nőtt az utóbbi két üzleti év során.

PRINT LAPOK