Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Új technológia Gönyűn
2021. May 17.
Az idei első negyedévben a magyar fémipar teljesítménye nyolcszázalékos növekedést produkált, a termékek 60 százalékát a külpiacokon értékesítik, jelenleg 122 ezren dolgoznak ebben az ágazatban Magyarországon.

A Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn tevékenykedő Wuppermann Hungary Kft. is hozzájárul ehhez az exportteljesítményhez, hiszen a Magyarországon egyedülálló minőségi és mennyiségi képességekkel rendelkező acélfelület-kezelő üzemben előállított termékeinek 98 százalékát külföldön adja el. A német cég most új technológiát hoz itteni telephelyére, melynek alapkőletétele hat esztendeje volt: modern gépeket vásárol és logisztikai fejlesztést hajt végre összesen 5,3 milliárd forint értékben. Ehhez a magyar kormány 970 millió forintos támogatást biztosít.

A 33 ezer négyzetméter alapterületű gyártó és logisztikai létesítmény szíve az ultramodern kombinált pácoló üzem, amelynek kapacitása 750 ezer tonna acél megmunkálását, felületkezelését teszi lehetővé. A cég termékportfóliójában pácolt, horganyzott és hasított tekercsek, innovatív termékek, például horganyzott acélszalag cink-magnézium bevonattal és fóliával bevont termékek találhatók. 

A támogatói okirat átadási ünnepségen külgazdasági és külügyminiszterünk közölte: a kormány 1434 Magyarországon működő vállalatot támogatott annak fejében, hogy azok bővítették kapacitásukat, új technológiákat vásároltak és közben nem bocsájtottak el senkit. Ebben a gazdasági sikerben nagy szerepe volt a német iparvállalatoknak, amelyek a gazdasági kapacitásokért folytatott globális újraelosztási versenyben ismét Magyarországnak szavaztak bizalmat, és még több beruházást hoztak Magyarországra.

PRINT LAPOK