Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Üveggyár épül Kaposváron
2021. June 25.
A Sisecam csoport 73 milliárd forintos befektetéssel Kaposváron hozza létre első európai üvegcsomagolóanyag-üzemét. Ez az eddigi legnagyobb, török vállalat által végrehajtott beruházás Magyarországon.

A magyar kormány 12,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a fejlesztéshez, amelynek nyomán 330 új munkahely jön létre. Az üzemben évente 330 ezer tonna üveg-csomagolóanyagot állítanak majd elő, ez kihat majd a magyar üvegipar és üveggyártás fejlődésére is.

A Sisecam Törökország egyik legnagyobb múltú, mára globális szereplővé vált ipari cégcsoportja, a világ második legnagyobb üvegáru-gyártó vállalata, amely 14 országban 43 gyárral rendelkezik. 150 országba exportálja termékeit.

Kaposváron másfél évvel ezelőtt kezdték el a város újraiparosítási programját, amelyben a gépipar és az élelmiszeripar területén számítanak jelentős előrelépésre. A versenyképesség növelése és a magasabb hozzáadott értékű iparágak megerősítése és Kaposvárra hozatala érdekében két ipari parkot is létrehoznak: az egyiket egy 170 hektáros területen alakítják ki, valamint bővítik a keleti ipari parkot, ott kap majd helyet a Sisecam.

Az idei első negyedévben 27 százalékkal nőtt a kereskedelmi forgalom Törökország és Magyarország között.

fotó: HIPA

PRINT LAPOK