Feliciter
Engedélyezi, hogy fontosabb híreinkről értesítést küldjünk Önnek? Értesítéseink a böngésző beállításaiban bármikor kikapcsolhatók.
Engedélyezem
Üzlet
Triesztben is nyílik CED iroda
2020. October 29.
Huszonharmadik irodáját nyitja meg a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat, ezúttal az olaszországi Trieszt kerül fel az exportösztönzésért és gazdaságfejlesztésért felelős szervezet térképére.

Az új regionális iroda megnyitása is azt a célt szolgálja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium intézménye folyamatos cég- és érdekképviseletet biztosítson a magyarországi vállalkozások számára, továbbá feltérképezze azon iparági szegmenseket és együttműködési területeket, amelyek további üzleti és befektetési lehetőségeket teremtenek a CED partnerei számára. Trieszt mellett szól a város földrajzi elhelyezkedése, közlekedési-kikötői infrastruktúrája, valamint az európai és nemzetközi kereskedelemben betöltött szerepe.

Magyarország közép-európai exportösztönzési és gazdaságfejlesztési törekvéseinek operatív megvalósítását a Külgazdasági és Külügyminisztérium intézményeként a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. látja el teljes körűen. Olaszország a tizedik ország, Trieszt a huszonharmadik képviselet a CED hálózatán belül. Kezdetben a szomszédos országok álltak a tevékenység fókuszában (Romániában 7, Szlovákiában 6, Ukrajnában és Szerbiában 2-2, míg Ausztriában, Horvátországban és Szlovéniában 1-1 képviseleti iroda működik), majd folytatódott a terjeszkedés: Krakkóban, Brnoban, s most Triesztben.

Kommunikációja szerint a szervezet 23 külképviselete, valamint 13 belföldi irodája révén pontos képpel rendelkezik mind a kereslet, mind pedig a kínálat tekintetében. Célja, hogy ezeket összehangolva elősegítse a magyar vállalkozások sikeres külpiacra lépését, ezáltal pedig hazánk exportvolumenének bővülését, a régió gazdasági versenyképességének fokozását.

A trieszti iroda elérhetősége:
Via San Spiridone 7.
34121 Trieste
Italia
Irodavezető: Dr. Bényi Szabolcs Tamás
Tel: +39-347-630-5913, +36-70- 941-0016
E-mail: trieste@ced.hu

 

 

 

PRINT LAPOK